Om oss


Vokalgruppen Souls består av seks sangere med bakgrunn i ulike musikalske tradisjoner. Gruppa ble startet i 2009. Primært synger vi a cappella, men det hender vi sniker inn et instrument eller to. Sjangermessig spenner vi fra rock til klassisk, og trives særlig godt i popuniverset.

Mai Eckhoff Morseth  – Sopran

Mai er gruppas ubestridte diva, og er, antakelig grunnet en musikalsk belastet oppvekst, den råeste vi vet om på svenske viser og Tramteater-tekster, men er heller ikke fremmed for å steppe inn som vikar for Freddie Mercury når Jostein vil arrangere Queen. 

Nina Kjellsen – Mezzosopran

Ninas sangkarriere startet tostemt sammen med søsteren da hun var under et titalls år gammel.  Hun har sunget i flere kor, og også koret for diverse rockeband. Nina blomstrer i jazzen og soulens verden, og drar gruppas kuleste jazzsoloer. Ukentlig fylles øvingslokalet vårt med rå latter, da overraskende  frekke gloser stadig triller ut av denne uskyldig utseende dama.

Margit-Anneth Fagermo – Alt

Vi er evig takknemlige for at Margit-Anneth valgte å bytte ut Frelsesarmeens hornmusikk med a cappella – og for at den kule gospelsounden hennes også blender fløyelsmykt inn i sarte ballader, men heldigvis våkner til live når hun får tildelt en rocka solo.

Ådne Sekkelsten – Tenor

Ådne påstår selv at han lærte å synge av Paul McCartney, og slik kan det også ofte høres ut.  Stadig får Ådnes uttrykksfulle tenor folk (særlig Mai) til å grine. I tillegg spiller Ådne en haug av instrumenter, og rett som det er har han fått ånden over seg og arrangert en ny låt til oss. 

Jostein Svegården  – Baryton

Jostein leder gruppa, i tillegg til å synge selv, arrangere låter og styre pianoet. Heldigvis er han en sjeldent tålmodig fyr, noen ganger så tålmodig at vi ikke vet om han sover eller er våken. Jostein spiller et utall instrumenter, blant annet trompet, piano og gitar – det siste gjør han gjerne også i søvne når festen trekker ut. Fester Jostein er på har en tendens til å gjøre det. I tillegg til Souls briljerer Jostein som gitarist og vokalist i band.

Øivind Syreng – Bass

Øivind var med på å starte Souls i 2009, og etter noen års pause fra sangen er han endelig tilbake hos oss! Øivind er noe så sjeldent (?) som en metallrocker som dersom han ledes inn i fristelse gjerne flørter med både klassisk, jazz og – heldigvis – pop. Han er et grunnfjell på alle måter – når vi andre vil fjase og fjolle sitter Øivind konsentrert og studerer notene sine. Muligens derfor lærer han låtene i rekordfart – særlig om han ikke blir tildelt for mye tekst!

Foto: Dag Bryhn/privat

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar